Bugun...



Uşak Organize Sanayi UOSB Katı Atık Tesisini açmaya hazırlanıyor

Vali Funda Kocabıyık Uşak Organize Sanayi Bölgesi’ni (UOSB) ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-07-2020 20:47:01 Tarih: 20-07-2020 20:14

Uşak Organize Sanayi UOSB  Katı Atık Tesisini açmaya hazırlanıyor

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Funda Kocabıyık inşaatları devam eden Katı Atık ve Arıtma Çamuru Yakma Tesisi ve teknoparkta bina inşaatını gezerek bilgi aldı. 

İlk olarak yapımı devam eden Katı Atık ve Arıtma Çamuru Yakma Tesisi’nde incelemelerde bulunan Vali Funda Kocabıyık yaptığı açıklamada "UOSB’deki fabrikalarda kullanım ömrü sona eren tekstil atıklarının ve UOSB Arıtma Tesisi’ndeki atık çamurun yakılarak buhara dönüştürüleceği tesisin önümüzdeki ay hizmete girmesi planlanıyor. Tesiste saatte 2 ton atık 10 ton buhara dönüştürülecek. Elde edilecek buhar, talep eden sanayicilerimize uygun bedelle verilerek temiz enerji kullanımı sağlanmış olacak. Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip tesiste emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" dedi. 

Daha sonra yapımı süren teknoparkta bina inşaatını gezerek bilgi alan Vali Funda Kocabıyık, Üniversite ve sanayi iş birliğiyle teknoloji gelişimine katkı sağlayacak teknopark'ın, Uşak ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI