Bugun...



Vali Kocabıyık'' 2020 yılı Zafer kalkınma ajansı bölgemize desteklerini sürdürecektir.

UŞAK Valisi Funda Kocabıyık'ın ev sahipliğini yaptığı Zafer Kalkınma Ajansının 2020 yılı 5. Yönetim Kurulu Toplantısında Afyon,Manisa Kütahya Valileri ile bir araya geldi..

facebook-paylas
Güncelleme: 13-07-2020 20:36:32 Tarih: 13-07-2020 19:11

Vali Kocabıyık''  2020 yılı Zafer kalkınma ajansı bölgemize desteklerini sürdürecektir.

Vali Kocabıyık; Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile aramıza yeni katılan Afyonkarahisar, Kütahya ve Manisa Valilerimizin yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dilerim. Yeni görev yerlerinde ülkemize hizmet etmeye devam edecek olan Valilerimize de bölgemize ve Ajansımıza katkıları için teşekkür ederim.

Bugünkü toplantımızda görüşeceğimiz gündem maddeleri şunlardır:
I) 2020 Yılı Fizibilite Desteği Başvuruları
2) 2021 Yılı Çalışma Programı ve Bütçe Hazırlıkları
3) Program Kapanış Raporu (Gelişen KOBİ Mali Destek Programı)
4) Yönetim Kurulu Başkan ve Başkan Vekilliği Değişikliği
5) İki Toplantı Arası Ajans Faaliyetlerinin Görüşülmesi
6) 2020 Yılı Mayıs ve Haziran Ayı Gelir ve Gider Cetveli
İlk gündem maddemizde 27 Şubat 2020 tarihinde ilan ettiğimiz, Ajansın plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu, kısa / orta vadede yatırıma dönüştürülebilecek nitelikteki fizibilite çalışmalarının desteklenmesinin amaçlandığı Fizibilite Desteği Programı'na yapılan proje başvurusunu değerlendireceğiz.
Sonraki gündem maddemizde Ajansımızın 2021 yılında yapacağı faaliyetler için Çalışma Programı ve Bütçe hazırlığı yapılması hususunu, diğer gündem maddemizde ise 2017 yılında ilan edilen ve proje uygulamaları tamamlanan Gelişen KOBİ Mali Destek Programı Kapanış Raporu'nu görüşeceğiz.
Son olarak İki Yönetim Kurulu toplantısı arasında Ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler ile Mayıs ve Haziran ayları gelir ve gider cetvellerini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz.
Bildiğiniz üzere kalkınma ajanslarının karar organı Yönetim Kurulu olup Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi kalkınma ajansının görev alanına giren illerin valileri tarafindan I (bir) yıl süre ile dönüşümlü olarak ifa edilmektedir. Ajansımızın vizyon ve misyonuna uygun olarak 14.07.2019 tarihinden itibaren çalışmaları yönlendirerek ve gerekli faaliyetlerin icra edilmesini sağlayarak Yönetim Kurulu Başkanlığım yürüttüm.
Bu zaman zarfında Ajansımız, Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı'na yapılan başvuruları sonuçlandırıp bölgemizde 6-14 yaş arası çocukların algoritmik düşünme, tasarım, üretkenlik, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitelerini geliştirmeye yönelik 34 ilçemizde kurulacak 48 atölye, 133 istasyon için proje destek sözleşmelerini imzaladı. Yeni dönem İçin de Mesleki Eğitim ve Turizm alanlarına yönelik 30 milyon TL tutarında iki proje teklif çağrısını açıkladı.
1 /2
 Zafer K a l k ı n m a A j a n s ı
13.07.2020 Ayrıca tüm dünyayı etkileyen COVID-19'a Karşı Mücadele Programı kapsamında özellikle salgın döneminde önemi bir kez daha anlaşılan gıda sektöründe çalışan işçilerimize ve gıda sektöründeki tedarik zincirinin sürdürülebilirliğine yönelik projelere destek oldu.
Her yıl uygulanan teknik destek ve fizibilite desteği çalışmalarına devam edilirken; Ajansımız, 2019 yılında Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı( SOGEP) kapsamında 12 projesinden 10 tanesine destek alarak büyük bir başarı elde etti. 2020 yılı dönemi için de projelerimizi Bakanlığımıza sunmuş bulunmaktayız. Aynı başarıyı bu yıl da inşallah devam ettirmek istiyoruz.
Ajansımız; bu dönemde Afyonkarahisar ilimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na gastronomi alanından girmesi sürecinde verdiği katkılar ve Kütahya Belediyesinin Rekabetçi Sektörler Programı'nda başarılı olan projesinin hazırlık ve uygulama sürecindeki emeklerinin yanı sıra yatırım tanıtımı ve yatırımcı çekme faaliyetleri kapsamında bölgemizde 643,6 milyon TL'lik yatırıma ve 1.029 kişinin istihdamına destek olmuştur.
Umut ediyorum ki, Ajansımız başarılarını daha da arttırmak suretiyle kalkınma noktasında bölgemizin öncü ve koordinatör kurumu olmaya devam edecektir. Bu vizyona ilerlerken bizlerle birlikte hareket eden ve uyum içerisinde çalıştığımız Yönetim Kurulumuzun değerli üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Yarından itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenecek olan Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen ÇİÇEK'e başarılar diliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennilerimle sözlerime son verirken; katılım sağladığınız için teşekkür ediyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum dedi..
ÜHA /UŞAK
Haber:Ramazan ARIBIÇAK






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI