Bugun...



VALİ FUNDA KOCABIYIK'TAN İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Uşak valisi Funda Kocabıyık İnsan Hakları Günü mesajı yayınladı.

facebook-paylas
Tarih: 10-12-2020 20:00

VALİ FUNDA KOCABIYIK'TAN İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Uşak valisi Funda Kocabıyık İnsan Hakları Günü mesajında şu ifadeleri kullandı; 

İnsanlık tarihinde sürekli verilen bir mücadelenin sonucunda, 10 Aralık 1948 tarihinde 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi' kabul edilmiştir. Her insanın ırk, cinsiyet, renk, dil gibi özelliklerine bakılmaksızın eşit haklara sahip olduğunun tescillendiği bu belge; insanlığın gelişmesinde atılan en önemli adımlardandır.

İnsan haklarının, demokrasinin ve hukuk üstünlüğü; ülkelere ve toplumlara göre değişmeyen evrensel değerlerdir.

Tüm insanlar hiçbir ayrım gözetilmeksizin sadece insan olduğu için eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahiptir.  Her insan kıymetlidir ve bu kıymetin teslim edilmesi “eşit”likçi bir bakış açısı ile mümkündür.

Birey eşitliği ilke ve normları, demokratik bir hukuk devleti gereği olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez niteliğidir. Hem dinimizde hem de medeniyetimizde insan, “yaratılmışların en şereflisi” olarak tanımlanmaktadır. Bu anlayış çerçevesinde insan haklarını korumak ve güvence altına almak Devletimizin en öncül ve sarsılmaz görevi olmuştur. Bu görev, temel hak ve özgürlüklerin korunmasını sağlayarak ayrımcılığın önüne geçilmesini merkeze almaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarının korunması ve daha da ileriye taşınması amacıyla özellikle son yıllarda önemli adımlar atmış ve atmaya devam etmektedir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla yapılan hukuki düzenlemeler tüm vatandaşların yaşama, sağlık, eğitim ve diğer haklarında eşitliği temele almaktadır. Sosyal bir devletin gereği olarak da her vatandaşımız biriciktir, Anayasamızda ve hukuk önünde eşittir, her vatandaşımızın her hizmetten yararlanma hakkı vardır. Devletimiz; insan haklarına saygılı, şeffaf ve insan onuruna yakışır şekilde vatandaşlarımızın huzuru ve güveni için çalışmaya devam edecektir.

İnsan hak ve özgürlüklerinin sağlanmasında toplumun ortak aklı ve bakış açısı ise başat bir etkendir. Her bireyin; ayrımcılıktan uzak, ötekileştirmeyen bir bakış açısı ile diğer insanların varlığına ve haklarına saygı duyması toplum düzeninin sağlanmasında ya da sürdürülebilir olmasında çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki insan hak ve özgürlüklerini bilme, millî ve evrensel değerlere uygun davranma her vatandaşın görevidir.

Bu düşüncelerle tüm dünyada sevgi, saygı ve hoşgörünün hâkim olmasını temenni ediyor,  İnsan Hakları Günü’nü en kalbî duygularımla kutluyorum.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI