Bugun...



UYUŞTURUCU YA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Uşak Valisi Funda Kocabıyık Yaptığı yazılı basın açıklamasında Uşak'ta gençlerimizi zehirleyen Uyuşturucu Tacirleri ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir..

facebook-paylas
Tarih: 04-08-2020 15:49

UYUŞTURUCU YA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Uyuşturucu madde kullanımı, toplumun tüm kesimlerinde derin hasarlar bırakan ve telafi edilemeyen sonuçlar doğuran çağımızın en önemli sorunlarının başında geliyor. Özellikle gençlerimizi uyuşturucu maddelerden uzak tutmak, insanlarımızın bu tür maddelerle zehirlenmesini engellemek öncelikli görevlerimiz arasında.

Uyuşturucu madde kullanımını engellemek amacıyla son iki yıl içinde polis ve jandarma ekiplerimiz il genelinde 1.196 operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda toplam 38 kilo esrar, 44.554 uyuşturucu hap, 19 gram kokain, 214 gram eroin, 30 gram bonzai, 74 gram afyon sakızı, 31 gram reçine esrar, 3.333 gram metamfetamin, 6.174 kök Hint keneviri, 714 gram toz esrar, 21.153 sentetik ecza hap, 1.496 gram skunk ele geçirilirken gözaltına alınan 2.596 şüpheliden 229’u mahkemelerce tutuklandı.

İnsanlarımızı uyuşturucu maddelerden korumak adına sadece güvenlik tedbirleri almak yeterli değil. Toplumu bilinçlendirmek için düzenli olarak ilimiz genelinde eğitimler veriyoruz. Yine son iki yıl içinde düzenlenen 51 seminerde 4.719 gencimizi uyuşturucu maddeler konusunda bilgilendirdik. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında okullarımızda eğitimlerimizi artıracağız.

Uyuşturucu madde kullanımını engellemek için kararlı şekilde çalışıyoruz. Toplumun her kesimi uyuşturucu ile mücadeleye destek vermeli, daha sağlıklı bir gelecek için çaba harcamalı.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI