Bugun...



UŞAK KARMA ORGANİZE SANAYİ ATIK YAKMA ELEKTRİK TESİSİ TEMELİNİ ATTI

Bölgemiz atık su arıtma tesisi çamurları ve fabrikalarımızın biokütle kapsamına giren sanayi atıklarının bertaraf edilmesi amacıyla yap-İşlet-Devret modeli ile Bölgemizde Atık Yakma ve Elektrik Üretim Tesisinin temelini atarak Atık Bertaraf Projemizin hayata geçirilmesinde ilk adım atıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-05-2021 01:09:20 Tarih: 12-12-2020 13:02

UŞAK KARMA ORGANİZE SANAYİ ATIK YAKMA ELEKTRİK TESİSİ TEMELİNİ ATTI

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı ve Başkan Yardımcısı Uğur Karaca, ZNP Biokütle Enerji San. ve Tic A.Ş.'nin ortaklarının katılımı ile tesisin temeli atıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim  Karahallı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada; yurt içi ve yurt dışında beş yılı aşkın süredir yaptıkları çalışmalar sonucunda Atık Yakma ve Elektrik Üretim Tesisi kurulmasına karar verdikleri, Bölgenin mali imkanları yeterli olmadığı için tesisin Yap-İşlet-Devret modeli ile kurulacağı, bu amaçla 2020 yılı haziran ayında  ZNP  Biyokütle Enerji Sanayi ve Ticaret  A.Ş. ile sözleşme imzaladıkları,  arıtma tesisinin yanında 8.000 metre kare alanda kurulacak tesisin tüm plan ve projeleri hazırlanarak tesis binasının inşaatına başlandığı ifade edildi.  

Ayrıca atık yakma ve elektrik üretim tesisinin faaliyete geçirilmesiyle bir taraftan atıklar bertaraf edilirken diğer taraftan enerji üretileceğini, tesisin  2021 yılı haziran ayında faaliyete geçirileceğini açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Karaca ise bölgenin atık bertaraf sorununun Uşak'ın sorunu haline geldiğini belirtirken atık yakma ve elektrik üretim tesisinin faaliyete geçirilmesiyle bu sorunun çözüme kavuşturulacağını ve bu tesisin bölgemiz için önemli bir yeri olduğunu ifade etti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI