Bugun...



KANSERLE SAVAŞ DERNEĞİ YÖNETİM BAŞKANI CEYLANER'DEN AÇIKLAMA

Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ismet Ceylaner'den kanserle ilgili açıklama yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 28-10-2020 17:14

KANSERLE SAVAŞ DERNEĞİ YÖNETİM BAŞKANI CEYLANER'DEN AÇIKLAMA

Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ismet Ceylaner açıklamasında; "1-31 Ekim Dünya Sağlık Örgütü tarafından Meme Kanseri Bilinçlendirme Ve Farkındalık ayı olarak kabul edilmiştir.
Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanserine bağlı ölümlerin azaltmanın en etkin yöntemi erken tanıdır.Kendi kendine muayene ve mamografik taramalar meme kanserinden olan ölümlerin ez az oranında azaltmaktadır.
Bu nedenle, meme kanserinin erken tanısı için önerilen kontrol programlarını uygulamanız çok önemlidir. Meme kanserine erken evrede tanı konması, tedavinin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttırır. Erken tanı için en önemli yöntem evde kendi kendine yapılan meme kontrolleridir. Toplumda meme kanserine yakalananların çoğu hastalığı kendileri tespit etmektedir. Herhangi bir şüpheli kitle ele geldiğinde vakit geçirmeden doktora başvurunuz. Ayrıca 40-69 yaş arası kadınların 2 yılda bir mamografi tetkiklerini yaptırmaları gerekmektedir.
Meme kanserinin en sık rastlanan belirtisi, memede ele gelen bir kitle, ağrı, akıntı, ödem, portakal kabuğu görünümü deride kızarıklık, pullanma, komşu lenf bezlerinde büyüme, bir memenin anormal şekilde diğerinden büyük olması gibi belirtileri sayabiliriz.
Kadınlarda en sık görülen kanserlerin birinci sırasında yer alan meme kanserinden erken tanı sayesinde kanserin yol açabileceği sorunların büyük bir bölümü çözümlenebilmekte, yaşam süresi ve kalitesi önemli ölçüde arttırılabilmektedir.
İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz. 97 yıldır ışıldayan, milletimizin geleceğini aydınlatan Cumhuriyetimizin ilelebet yaşamasını diliyor, Türk ulusunun Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI