Bugun...



İZMİR'DE 6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

İzmir’de 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’de meydana gelen deprem İstanbul dâhil Marmara Bölgesi’nde de hissedildi.

facebook-paylas
Tarih: 31-10-2020 09:44

İZMİR'DE 6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan depremde, ilk depremin ardından 12 artçı deprem daha meydana geldi. Deprem 16,5 kilometre derinlikte meydana geldi. İzmir’de gerçekleşen deprem İstanbul dâhil Marmara Bölgesi’nde de hissedildi.  

"ÇOK SAYIDA BİNADA HASAR VAR"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal yaptığı açıklamada; “Çok sayıda binada hasar var. 9 katlı bir bina yıkıldı, 10’a yakın binada hasar var. Ekiplerimiz çalışıyor çıkan yaralılar var enkaz altında olan insanlarımızın olduğunu tahmin ediyoruz." dedi.

"CAN KAYBI İLE İLGİLİ BİLGİ GELMEDİ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkıldı. Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında can kaybı ile ilgili bir bilgi gelmedi.” AFAD ise hasarlı binalara girilmemesi yönünde uyarılarda bulundu.

"2 ÖLÜ OLDUĞU SÖYLENDİ"

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yaptığı açıklamada; “ 2 ölü olduğu söylendi. Bornova’da bir sorun yok. Ekiplerimizi ilçelere gönderiyoruz” dedi. 

Gerçekleşen deprem sonrası Yunansitan’da tsunami gerçekleştiği gelen bilgiler arasında; Bayraklı'da beş vatandaş ise enkaz altından çıkarıldı. Ayrıca İzmir'de deniz suyu seviyesi taştı, bazı cadde ve sokaklar su altında kaldı.

"20'YE YAKIN BİNADA YIKIM OLDUĞU BİLGİSİNİ ALDIK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 20'ye yakın binada yıkım olduğu hakkında bilgi aldıklarını aktarırken vatandaşları ise trafiğe karş uyardı ve şu açıklamayı yaptı; "Şu anda Bayraklı civarında 20 binada yıkım olduğu ihbarını aldık. Araç kullanımı konusunda vatandaşlarımızı uyarmamız lazım, enkaz kaldırma ekiplerimiz trafik tıkanıklığı nedeniyle oralara ulaşılamıyor. Kültür Park'ı açıyoruz, araçları oraya yönlendirmemiz lazım" dedi. 

CUMHURBAŞKANI BİLGİ ALDI

İzmir'de gerçekleşen depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Tunç Soyer'i arayarak bilgi aldı.

 

 
 
 
 

 






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI