Bugun...



CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ ÖZKAN YALIM'DAN MECLİSTE EYT VE 3 BİN 600 AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde emeklilikte yaşa takılanlar ve 3 bin 600 ek gösterge bekleyen kişilerle ilgili konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 13-11-2020 09:24

CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ ÖZKAN YALIM'DAN MECLİSTE EYT VE 3 BİN 600 AÇIKLAMASI

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Türkiye'de Temmuz 2020 yılından itibaren 5 milyon 276 bin 185 EYT'li olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Emeklilikte yaşa takılanlar lütuf değil, sadaka değil, erken emeklilik hiç değil; anayasal ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış emeklilik haklarını istiyorlar. 1999 yılından önce çalışma hayatına adım attıklarında kadınlarda 20 yıl 5 bin prim erkeklerde ise 25 yıl 5 bin prim istenirken maalesef maç oynanırken kural değiştirildi. Genellikle çıkarılan kanunlar ileriye dönüktür ama 4 bin 447 sayılı kanunda geriye dönük işlem yapıldı."

"EYT'LİLER BÜYÜK BİR TOPLUMSAL SORUN"

Emeklilkte yaşa takılanların büyük bir toplumsal sorun olduğunu da belirten Yalım, işverernin yaşlı olduğu için işe almadığını devletten emeklilik hakkını istediğinde de gençsin denilerek arafta bırakıldığının altını çizdi. Vekil Yalım; "İşsiz kalan pek çok EYT'li ekonomik sıkıntıların yanında psikolojik sıkıntılar yaşamaktadır. Aileler parçalanmış, boşanmalar artmış, çocuklarına harçlık veremez, evde tencere kaynamaz hale gelmiştir. Bunun yanında Cumhur İttifakı bu sorunu görmezlikten gelmiştir maalesef burada olan AK Parti ve MHP vekilleri bu sorunu duymamazlıktan gelmiştir.  Buraya gelen bütün önergeleri, buraya gelen bütün kanunları her zaman görmezlikten geldiniz ve her zaman reddetiniz." dedi.

"ASGARİ ÜCRET ALTINDA EMEKLİ MAAŞI OLMASIN"

AK Parti hükümeti döneminde , 2008 yılında 5 bin 510 sayılı kanunla emekli olan birçok vatandaşımızın aylık bağlama oranlarının yüzde 70 seviyesinden yüzde 28'e düşürüldüğünü de belirten CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Asgari ücret seviyesinde olması gereken emekli ücretleri bin 600 seviyelerine düştü ve hatta kimi vatandaşlarımız bunun da altına indi.Özellikle intibak yasasının bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz çünkü insanlık adına bu ülkede yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hiçbirinin asgari ücret altında emekli maaşı almasın. Bununla ilgili defalarca kanun teklifi verdik ama siz Cumhur İttifakı olarak reddetiniz." diye konuştu.

Emeklilkte yaşa takılan vatandaşların kanun çıkması durumunda 700 bin ile 1 milyon kişinin emekli olacağını da belriten CHP milletvekili, bunun maliyetinin ise 13 milyar ile 15 milyar arasında olacağını söyledi. 

"TAKTİR, YÜCE TÜRK MİLLETİNİNDİR"

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım; "Suriyelilere 40 milyar dolar (340 Milyar TL) verdiniz peki kendi öz evlatlarımız olan 5 milyon 276 bin 187 kişiye bir yıl içinde 15 Milyar TL'yi fazla görüyorsunuz ama dışarıdan gelen Suriyeliliere 340 Milyar TL'yi harcıyorsunuz. Taktir, yüce Türk milletinindir." dedi. CHP Uşak Milletvekil Özkan Yalım Cumhur İttifakının bunu kabullendiğinde Millet İttifakı olarak destek vereceklerini de söyledi. 

"VERİLEN SÖZ TUTMADINIZ"

3 bin 600 ek gösterge ile ilgili de konuşan CHP Uşak Milletvekilli Özkan Yalım; "2018 Haziran seçimlerinden önce birçok bakan ve sayın cumhurbaşkanı ilk 100 gün içerisinde yapılacak olan vaatlerin içinde 3 bin 600 ek göstergeyi çıkarcaktınız, söz verdiniz ama 880 gün geçmesine rağmen siz, tüm devlet memurlarına verilen sözü tutmadınız ve buna da devam ediyorsunuz" dedi.   

 
 
 
 

 

 






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI