Bugun...



CHP GENEL BAŞKANI VE TUZED GENEL BAŞKANI BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği Genel Başkanı Ömer Doğan Kayseri’de bir araya geldi.

facebook-paylas
Tarih: 03-12-2020 19:48

CHP GENEL BAŞKANI VE TUZED GENEL BAŞKANI BİR ARAYA GELDİ

TUZED Genel Başkanı Ömer Doğan 175 bin uzman çavuşun TSK çatısı altında çalıştığını söyledi ve subaylara ve astsubaylara okuldan mezun olduktan sonra verilen ilk nasip hakkını kendilerine vermediklerini, makine kimyadan zati silahlarını kendilerinin aldıklarını belirterek alınan silahların amirler tarafından kullandırılmadığını söyledi.

Diyarbakır’da iki uzman çavuşun hain bir şekilde şehit edildiğini de söyleyen Doğan, “Ülkemizin bize sahip çıkmasını istiyoruz.” dedi.

SOSYAL TESİSLERE GİREMEDİĞİ İÇİN ÇOCUK ÖLDÜ

Sosyal tesislerden yararlanamadıklarını vurgulayan TUSED Genel Başkanı Ömer Doğan “Aile içerisinde böyle bir ayrımcılık istemiyoruz” diye konuştu.  Doğan sosyal tesislerle ilgili açıklamasında Tekirdağ’da üç çocuğun sosyal tesislere girecekleri anda subay ve astsubay çocuklarını görevlilerin içeri aldığını fakat babası uzman çavuş olduğu için üçüncü çocuğun içeriye giremediğini dile getirdi. Doğan, aynı çocuğun direklere tırmanarak içeriye girmeye çalışması üzerine elektrik akımına kapılarak öldüğünü söyledi.   

“ÜNİFORMA VE KİMLİK HER ŞEYİMİZ”

6 bin sayılı kanunun 26.maddesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Doğan emekliliklerinin gün sayısına takılmasından dolayı yeni çıkarılan kanunla sivil memur emeklisi olarak sayıldıklarını ifade etti. Kimliklerinin ve üniformalarının kendileri için her şey olduğunu dile getirdi.

3 BİN 600 EK GÖSTERGE KONUSU

3 bin 600 ek gösterge konusuyla ilgili ise Milli Savunma Bakanı’nın da bulunduğu toplantıda bakan yardımcısının uzman çavuşlara ek göstergenin verilmeyeceğini çünkü 3 bin 600 ek gösterge kanunun sadece üst düzey devlet memurlarına verilebileceğini söylediğini dile getirdi.

CHP LİDERİNİN AÇIKLAMALARI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada; “Ömer Doğan’a bir grup toplantısında bir saat söz verdik, sorunlarını anlattı. Daha sonra ise bir şehit cenazesinde linç etmeye kalktılar. Çok sorunları var; ailelerini göremiyorlar, tatil yapamıyorlar,  dertleri var onları dinledik. Onların sorunlarını dile getirmeyi sürdüreceğiz bu benim görevim.” dedi.

 
 
 
 

 






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI