Bugun...



Cennetin Melekleri Kadına şiddet uygulayan ALLAH'IN lanetini üzerine alsın

Dünya genelinde ve günümüz Türkiye'sinin şu son zamanlarında özellikle CENNET Meleklerine karşı şiddet ve ölüme gidecek kadar canilik uygulanmakta.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-07-2020 20:06:09 Tarih: 21-07-2020 19:54

Cennetin Melekleri Kadına şiddet uygulayan ALLAH'IN lanetini üzerine alsın

Konuya Başlamadan önce şu iyi bilinsin ki;

Her kadın, bir erkeğin ya kızıdır, ya kardeşidir yahut hanımı veya annesidir. Kadınlara kötü şeyler reva görülmemeli, onlara layık olduğu değer verilmelidir. Allah cc insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılmasına bağlı olarak ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur buyurmuştur.

"Kadınlar hakkında hayır tavsiye etmeliyiz, Çünkü kadın, eğri “kaburga Kemiği”nden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri tarafı, en üst tarafıdır. Onu doğrultmaya çalışırsan kırarsın üzersin ve ALLAH’IN lanetini üzerine alırsın..

Cahiliye Dönemi’nde Arap toplumunda sosyal yapıda kadına erkekten daha az değer verilmesi söz konusuydu; ancak sosyal konum ve başarıları ile ön plana çıkmış marjinal kadınlar da mevcuttu, İslamiyet’in doğuşu ve yaşanmaya başlanmasıyla birlikte, bütün toplumsal gelenek ve değerlere karşı uygulanan, “olumlu bulunanın devamına izin verilmesi ve gayri İslamî bulunanın yasaklanması” prensibi doğrultusunda kadın ile ilgili bazı kabullerin devam etmesine izin verilmiştir.

Kur’an’da kadın-erkek ikilemine indirgemeksizin insan olması temelinde ele alınmış; kadın-erkeğin yaratılış niteliklerini dikkate alarak hak ve sorumlulukları belirlenmiştir

Ve ‘’dinimiz İslam’da kadının ikinci sınıf değil, tam tersine birinci sınıf bir insan olarak görmemiz buyrulmuştur

. Amelinize (SEVAP) nasıl yazılır diye dua niyaz ALLAH a yalvarış yapıyorsunuz ya; işte en güzel Sevap kazanma; Hanımına güler yüzle bakarsan onu kırmazsan, suya hasret kalmış bir çiçek gibi onu sevginle, aşk’la hoş muhabbetinle sularsan; emin ol defterine, bir köle azat etmiş kadar sevap kazanırsın.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü telânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!)

ALLAH bizleri toplum olarak eşlerini canı kadar seven kullarından eylesin..(AMİN)

Gazeteci:Ramazan ARIBIÇAK







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI